divendres, 30 de setembre del 2011

Què és la informàtica?

Primer de tot presentarem dien que es l'informatica, que és:
L'nformàtica es un camí llarg alhora de
trobar coses noves, però finalment es
veu la sortida del camí.
És la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. En el que avui dia coneixem com a informàtica hi influeixen moltes de les tècniques i de les màquines que l'home ha desenvolupat durant la història per recolzar i potenciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. Dintre aquestes màquines cal destacar l'ordinador, ja que es utilitzat per molta gent. I s'utilitza en múltiples tasques, per exemple en l'elaboració de documents, en el control de processos i robots industrials, en telecomunicacions i vigilància, en el desenvolupament de jocs, etc.

·I una curiositat és que el mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l'enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique.

Desprès sobre l'estructura del ordinador és le disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema de computador. És a dir, és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts d'una computadora, amb especial interès a la forma en la qual la unitat central del procés(CPU) treballa internament i accedeix a les direccions de memòria.
L’inventor de l’estructura de l’ordinador va ser John von Neumann ( el seu nom original: Margittai Neumann János Lajos) , que va neixer el 28 de desembre de 1903 a Budapest i va mori el 8 de febrer de 1957  a Wasition. Era un cientifíc, físic i matemàtic. Considerant per alguns  com un dels més importants científics del segle XX.


A continuació explicaré que és un llenguatge de programació que és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament. Aquestes regles permeten especificar tant la classe de dades amb què treballarà el programa.
N’hi ha de 2 tipus:
  •   Tipus estàtics versus dinàmics: En els sistemes de tipatge estàtics totes les expressions tenen els seus tipus determinats abans que el programa s'executi.
  • Tipus febles i tipus forts:  permeten que un valor d'un tipus pugui ser tractat com d'un altre tipus.


També i coneixem una xarxa informàtica és un grup interconnectat de ordinadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestes accions.
N'hi ha de 2 tipus:
  • Xarxes dedicades privades: les seves línies de comunicació són dissenyades i instal·lades per l'usuari o be alquilades a les companyies de comunicacions que ofereixen aquests serveis.


  • Xarxa compartida (públiques): les línies de comunicació suporten informació de diferents usuaris. Exemples:
















Alguns del sitemas operatius
que hi podem trobar.
I ara explicarem que és el sistema operatiu, que És el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc). 


I per últim citarem el que és l'intel·ligència artificial, que és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un ordinador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.




    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada