dimecres, 7 de desembre del 2011

Internet!



És una xarxa global d’equips  informàtics que es comuniquen mitjançant un llenguatge comú.
Una xarxa és una estructura que permet la  comunicació, l’intercanvi  d’informació, entre les diferents parts que la composen, produint un rendiment superior a la suma de rendiments individuals.
És la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una. Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic, com per exemple un ordinador, un telèfon mòbil o bé consoles.


Orígens




Internet va tenir un origen militar que pot rastrejar-se a 1969, quan l'Agència de Projectes per a Investigació Avançada (Advanced Research Projects Agency en anglès o ARPA) del Departament de Defensa dels Estats Units va connectar quatre sistemes de còmputs geogràficament distants en una xarxa que es va conèixer com ARPAnet.

Però, si bé la idea original estava intrínsecament lligada a la seguretat militar, la seva evolució i implementació van tenir lloc al voltant del món acadèmic. La mateixa xarxa en experimentació va servir per connectar als científics desenvolupant i ajudar-los a compartir opinions, col·laborar en el treball i aplicar per a fins pràctics. Aviat, connectaria totes les agències i projectes del Departament de Defensa dels EUA i per 1972 s'havien integrat ja 50 universitats i centres de recerca disseminats als Estats Units.

Eventualment la Fundació Nacional de Ciència (National Science Foundation en anglès o NSF), entitat governamental dels Estats Units per al desenvolupament de la ciència es va fer càrrec de la xarxa, connectant les xarxes que després donarien lloc a la xarxa de xarxes que avui anomenem Internet.



Evolució:
Anys 60: Creació d’ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network).
Anys 70: Primeres connexions internacionals.
Anys 80: Es separa la xarxa militar de la no militar
Anys 90: Es  comença a parlar d’internet. Neix l’internet comercial. Primer  servidor web en espanyol.
Segle XXI: Ús  massiu  (comerç electrònic,  oci, educació...)


----->










Què es necessita per a connectar-se? 

Per connectar-se a Internet requereix un proveïdor de serveis Internet (ISP) i determinat maquinari:
Un ISP proporciona accés a Internet. La manera de contractar un compte amb un ISP és igual que l'utilitzat per contractar el servei telefònic o altres serveis públics.
Maquinari. Per a una connexió de banda ampla, com a línia de subscriptor digital (ADSL) o cable, es necessita un mòdem ADSL o per cable. Normalment, l'ISP l'inclou com a part del maquinari d'inici quan es subscriu a un compte de banda ampla. Per a una connexió de marcatge directe, necessita un mòdem d'accés telefònic. Molts equips ja vénen amb aquesta tipus de mòdem instal·lat.
Un Hardware: Per a una connexió de banda ampla, com a línia de subscriptor digital(ADSL) o cable, es necessita un mòdem ADSL o per cable. Normalment, l'ISPl'inclou com a part del maquinari d'inici quan es subscriu a un compte de bandaampla. Per a una connexió de marcatge directe, necessita un mòdem d'accéstelefònic. Molts equips ja vénen amb aquesta tipus de mòdem instal·lat.

Exemples: De maquinari: ordenador, módem…
De programari: navegador, gestor de corrreu…
De Servidor d’Internet: Alehop, Telelines, Wandaoo…




Serveis que ofereix la xarxa:

Els serveis són els següents:
-World Wide Web [WWW]
Les pàgines web són la part més visual de tota la xarxa. La combinació de text, gràfics, so, animacions, vídeo .... La WWW es basa en la capacitat d'enllaçar la informació que conté una web mitjançant hipertext, obra del científic europeu Tim Berners-Lee, autor del llenguatge HTML.
-Correu electrònic
És un dels serveis més utilitzats a Internet. Gràcies a ell, és possible enviar missatges a qualsevol persona del món que disposi d'un compte a Internet. Un missatge pot contenir, text, imatges i fins i tot fitxers adjunts... De fet, alguns dels virus més estesos han utilitzat aquesta via per introduir-se en les màquines dels usuaris. Per evitar qualsevol tipus de problema, la recomanació més bàsica és la de no obrir cap fitxer del qual no es conegui la seva procedència.
Per enviar i rebre missatges de correu electrònic es necessita un client de correu electrònic, l'aplicació mitjançant la qual es realitzen totes les operacions de forma senzilla i còmoda.
-Transferència de fitxers (FTP)
A Internet és possible trobar grans quantitats de programes i fitxers emmagatzemats en ordinadors accessibles mitjançant el protocol FTP. Per accedir a aquests fitxers és necessari utilitzar una aplicació que utilitzi aquest protocol, com l'Explorador de Windows, el conegut CuteFTP o el WSFTP. 
-Grups de Notícies [Newsgroups]
Sota el nom de "Grups de Notícies" es troben milers de grups de discussió sobre els temes més dispars. Cada un d'aquests grups està format per persones que desitgen intercanviar missatges entre si sobre una temàtica determinada. El funcionament d'aquests grups és semblant al d'un tauler d'anuncis: algú "penja" un missatge que és llegit per la resta d'usuaris, que al seu torn pot contestar a aquest missatge o deixar nous comentaris per al grup.
-IRC [Internet Relay Chat]
Les xerrades-converses mitjançant el teclat en temps real, és un altre dels serveis d'Internet, i no només en el sector més jove d'usuaris. Gràcies a programes, és possible "parlar" amb persones de tot el planeta, sempre que es connectin als servidors disposats a aquest efecte. 


Estructura de la web 
L'estructura d'un conjunt de pàgines web és molt important, ja que una bona estructurapermetrà al lector visualitzar tots els continguts d'una manera fàcil i clara, mentre que un conjuntde pàgines web amb una mala estructura produirà en el lector una sensació d'estar perdut, no trobarà ràpidament el que busca i acabarà per abandonar el nostre lloc.
Llavors trobem:
-Estructura d'arbre o jeràrquica: A partir d'una pàgina de benvinguda o portal (arrel) s'obren unes seccions (branques) que al seu torn contenen múltiples pàgines web (fulles).
-Estructura lineal: a partir d'una pàgina de benvinguda o portal se succeeixen les següents pàgines una després d'una altra com si es tractés d'un llibre.
-Estructura en xarxa: Les pàgines que formen el lloc web s'enllacen unes amb altres segons els seus continguts en una espècie de xarxa en la qual no s'aprecia cap tipus de jerarquia.


Elements que componen la URL 
Tota URL està composta per diverses parts:
1 .- Protocol mitjançant el qual s'accedeix al document (http, ftp ...)
2 .- Nom del domini: correspon a una adreça d'Internet que s'identifica per seqüències numèriques del tipus (notació de quatre xifres amb valors que poden anar de 000 al 255 i separades per un punt), és a dir la IP.
3 .- Nom de la carpeta del servidor en què està el document.
4 .- Nom del document.


Programes de navegació 

Hi han els següents programes de navegació:
-Mozilla  Firefox: és un navegador web lliure i de codi obert descendent de Mozilla Application Suite idesenvolupat per la Fundació Mozilla.18 És el segon navegador més utilitzatd'Internet amb més de 450 milions d'usuaris.


-Google Chrome: és un navegador web desenvolupat per Google.Es el tercer navegador més utilitzat d'Internet amb més de 200 milions d'usuaris
-Safari: és un navegador web de codi tancat desenvolupat per Apple Inc Està disponible per a Mac OS X, iOS (el sistema usat per l'iPhone, l'iPod Touch i l'iPad) i Microsoft Windows.
-Internet Explorer: conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat d'Internet des de 1999 fins a l'actualitat.
-Opera: és un navegador web i suite d'Internet creat per l'empresa noruega Opera Software, capaç de realitzar múltiples tasques com navegar per llocs web, gestionar correu electrònic, contactes ...
                                                                                           


La barra de navegació:
La barra de navegació canvia d’aspecte segons en quina part del projecte es trobi actualment el navegador. Els botons es desactiven si no són necessaris, o fins i tot s’oculten.









NAVEGACIÓ PER DIFERENTS WEBS:
-NIKE: pàgina web on pots veure tots els productes que t'ofereix aquesta marca, ja sigui roba, calçat, etc. I si vols las pots comprar per internet!
-YOUTUBE: pàgina on s'escolata música, es pot veure videos, etc. I a més d'això tu també en pots pujar algun!
-MINIJUEGOS: pàgina on es pot jugar a tot tipus de jocs i per a totes les edats.
-WIKIPEDIA: La gran enciclopèdia on podràs trobar informació de algún cosa que et tinguis que informar, es una web molt ultilitzada!
-CINETUBE: pàgina on podrem gaudir de cualsevol pel·lícula gratuïtament, i a més a casa.
-ANTENA3: En aquesta web d'aquesta cadena de Televisió, pots veure de manera detallada totes les novetats de els teus programes i les teves sèries favorites. Pots enllançar amb les diferents pàgines de l'esmentat anteriorment.
-FACEBOOK: s'utilitza per poder pujar les teves fotografies, per poder conectarte amb el teus amic, també es pot jugar a jocs o fins i tot publicar estats de com et sents en aquell moment, etc.

dijous, 1 de desembre del 2011

Sortida a Montserrat!





Aquest video ho hem fet amb l'ajuda del PhotoSnack, es una pàgina on ens deixa pujar les fotos que vulguem i posar-li una la presentació que vulguem a l'hora de veure-les.
Les fotos van ser de una excursió que vam fer les dues classes de quart de la ESO, on ens ho vam pasar moltbé! I la gente que surt a les imatges, son les persones amb que vaig compartir diferents moments aquell día i  van fer que m'ho passesi bé, ja que cada un aporta una cosa distinta.
Espero que agradi a la gent que ho veura:)!

divendres, 18 de novembre del 2011

Activitats de Windows.







Als exercicis que primerament l'havien fet en un Word, les hem pujat a una pàgina, nomenada Issu.
Primer de tot vam tenir que crear un comte a Issu. Una vegada ja teníem el compte teníem que fer un clic a Upload, i seleccionàvem el document que volíem pujar, i completàvem com unes dades que ens demanava. Una vegada tot això llest acceptaves, i se et pujava.
Després donaven a Embed per agafar el codi per el blog, on el vam agafar i el vam pegar al nostre blog. I aquí el tenim!


dimarts, 1 de novembre del 2011

Sistemes Operatius.



Aquest PowerPoint, le fet ja que era necessari per una activitat de l’optativa d’informàtica. Que espero que a ningú us sembli un “PobrerPoint” ja que li e posat esforç i ganes, perquè surtis el millor possible i que us agradi.
En aquest PowerPoint, explicaré que són els sistemes operatius, coses relaciones amb ells, els 3 sistemes més coneguts (Linux, Windows i MacOS) i els seus creadors.
Abans de pujar-lo al blog, el vam tenir que pujar a una pàgina, nomenada: slideshare. I desde aquesta pàgina el vam poder pujar al bloc.
Així que abeura que us sembla el meu PowerPoint!

dijous, 6 d’octubre del 2011

Perifèrics

3.Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
La UPC s’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions per a això. I és un component electrònic digital, capç d'interpretar intruccions de forma ordenada, de processar dades i generar la informació requerida.
I la UPC el seu significat és: unitat central de processament.
Elements:
  • Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.
  • Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat de les seves operacions.
  • Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador en funció de les instruccions.


4.Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.
  • Els processadors Xeon de gama d’Intel que es munten al sòcol LGA771 són de doble nucli, com també és el cas dels Intel Core 2 Extreme QX9775 que s’utilitzen en els Mac Pro d’Apple i una placa mare Intel Skulltrail d’Intel. 




  • Els processadors vectorials: s’ocupen de múltiples peces de dades en el context d’una instrucció, això contrasta amb el processadors escalessis, que tracten una peça de dada per casa instrucció.
  • Processador Intel Pentium: és un membre de la família de processadors de propòsit general de 32 bits. El seu rang d'adreces és de 4 Goctetos de memòria física i 64 octets de memòria virtual. Proprciona unes presentacions més elvades gràcies a una arquitectura molt més optimitzada.






5.Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.
La funció dels perifèrics proporcionen a l'ordinador informació externa o interna per a processar-la.
Classificació:
  1. Perifèrics d'entrada: teclat, ratolí, escàner,...
  2. Perifèrics de sortida: pantalla, impressona, altaveus,...
  3. Perifèrics d'emmagatzem: guaden programes i dades (memòria externa).

PRODUCTES:
2.Impressoras:
-Multifunción Tinta Epson Stylus Office BX925FWD Fax, Wi-Fi.
Marca: Epson.
Funcions: Impressora, escàner, copiadora, fax.

Tipus de suport admesos: paper normal, carta, carta legal.
Preu: 249€.



-Multifunción Tinta HP Officejet 4500, Fax y Wi-Fi.

Marca: Hp.
Modelo: CN547A.

Funcionalitat: Impressora, copiadora, escàner.
Preu: 99€.



1.Teclats:

-Teclat Iconnex multimedia Easy
Marca: Iconnex.

Requisits mínims del sistema PC: Sistema operativoWindows XP, Windows Vista
Requisits mínims del sistema Mac: Sistema operatiu MacMac OS
Pes: 65 g.
Preu:8,50 €


-Teclat Apple Inalámbrico
Marca: Apple

Dissenyat per Ordinador de sobretaula
Connexió ---> Bluetooth
Teclat Material -> Alumini
Tipus de bateries -> Piles
Preu: 71.





1.Ratolins.

-Ratolí Inves K4-3D Run-On-Shine óptic verd
Marca: Inves.

Motor òptic de doble enfocament.
Velocitat Màxima 500 Hz
16 funcions actives en un botó.
Transmissió màxima velocitat.
Funciona sobre superfícies brillants.
Preu: 7,90€.




-Ratolí Apple Mighty Mouse Inalámbric

Marca: Apple



Conexión Bluetooth.
Ratolí de tecnologia de desplaçament del ratolí: Óptic.
Nombre de bateries del ratolí -->2
Tipus de baterías--> pilas
Preu: 71€












2.Auriculars:
- Auriculars Pionner SE-CE11
Marca: Pioneer.

Tipus d'auriculars --> dinàmic
Tipus de connector --> en forma de L
Longitud del cable: 1, 2 m.
Preu: 9,90€.





-Auriculars Monster Beats Alta Definició
Marca: Monter.

Tipus d'auriculars --> tancats
Tipus de connector --> recte
Alimentació dels auriculars: piles alcalines.
Altres característiques: compatible amb iPhone.












3.Pendrives:
-Pen Drive Sandisk de 8 GB

Marca: Sandisk
Capacitat: 8 GB.
Preu: 16€.


-Pen Drive Sandisk de 64 GB
Marca: Sandisk
Capacitat: 64 GB.
Preu: 116,90€.


3. CD:
-DVD+R 8,5 8x DL (De doble capa).
Duplican la capacitat del cd.
Preu: 14,75€.










6.Com es pot classificar el software? Quines diferències trobes entre els diferents grups?

És poden classificar en:

·Software de sistema: aïlla en la mesura del possible els detalls específics de l’ordinador particular. Aquest grup de programes és constituït principalment per:
-Sistema operatiu: és la base software de qualsevol ordinador, permet treballar amb l’ordinador i s’hi instal·la la resta de tipus de software.
-Drivers o controladors de dispositius: programes que permeten que el sistema operatiu es comuniqui amb els perifèrics.
·Software de desenvolupament: programes que permeten crear altres 
programes.
·Software d’aplicació: programes que s’executen sobre el software de sistema i permeten que els usuaris facin tasques específiques.